Termékek Menü

5+1 Meglepő alapanyag ékszerkészítéshez

Mutatunk 5+1 meglepő alapanyagot ékszerkészítéshez!

Ha ékszerkészítésre kerül sor, általában ragaszkodunk a megszokott dolgokhoz. Azonban előfordul hogy meglátjuk a lehetőséget olyan alapanyagokban is, amiknek eredetileg semmi közük az ékszerkészítéshez. A motiváció lehet újrahasznosítás, kísérletezés, emlékmegőrzés stb. Íme 5+1 ötlet 5letelő facebook csoportunk tagjaitól!

 

1. Beke Éva használt kávékapszulából készített kulcstartót. Ez így önmagában nem hangzik túl szokatlanul, hiszen sokan készítenek kávékapszulából ékszert. De várj! Nem csak ékszer alkatrészekkel kombinálta, hanem műgyantába foglalta majd gyönggyel körbefoglalta! Na ezt nevezzük mi eredeti ötletnek! Ráadásként a hátoldalát valódi kávészemek díszítik.

 

2. Bükki Lászlóné (Rozi) magokból készített ékszereket. Napraforgó- és dinnyemagból, borókabogyóból és szegfűszegből, cseresznye- és barackmagból. A keményebbeket elektromos fúróval vagy pirográffal, a puhábbakat pedig varrótűvel lyukasztotta át. Fűzés után mindet lakkozta.  Ugye milyen klassz ötlet? Alapanyag pedig mindig van kéznél! Te milyen gyümölcsöt ettél legutóbb? És hogyan használnád fel ékszerkészítésre?

A barackmag magától kettévált, így adta magát hogy medál készüljön belőle. A közepére Rozi unokájának laminált fotója került, majd gyöngyfűzéssel befoglalta és akasztót készített rá. Rozi munkáit facebook oldalán nézheted meg.

 

3. Hum-Kovács Hermina az újrahasznosítás nagymestere. Műanyag flakonokból készült ékszerei igazi remekművek. Hermina mesterien játszik a színekkel és formákkal, ékszerei sehol sem maradnak észrevétlenek!

Hermina kalocsai mintás ékszerszettje a  Hagyományaink újratöltve, míg ginkgo leveles ékszerei a Ginkgo biloba a művészetben pályázatra készültek.

4. Kiss Boglárka üvegcse medáljába ételfestékkel színezett sókristályok kerültek. Az ilyen sókristályok elkészítéséhez csak tömény sóoldatra van szükség, amiből aztán meleg helyen elpárologtatjuk a vizet. A só kikristályosodik amit aztán ékszerkészítéshez is felhasználhatunk, ahogy Boglárka is tette. A sóoldat ételfestékkel színezésével színes kristályok is készíthetőek. Ha pedig nagyobb kristályokat szeretnél, használj timsót!
Boglárka olyan alapanyagot használt, ami minden háztartásban megtalálható!

Boglárka további kreatív alkotásait DeviantArt galériájában nézheted meg.

5. Unger Lívia állati ékszert készített! Barátnőjétől kapott lepkeszárnyat és mellé a feladatot: készítsen belőle ékszert! Lívia tányéros fülbevaló alapba tette a szárnyat majd üveglencsével fedte le. Biztosak vagyunk benne, hogy barátnője elégedett volt a végeredménnyel!

 

+1 Sokszor fogas kérdés, vajon milyen ékszer készüljön. Zsizsiknek ez nem volt nehéz! Barátja kutyusának kihullott tejfogából kellett medált készítenie. Adta magát hogy műgyantába foglalja és úgy ragassza medál alapba. Talán kicsit bizarr alapanyag, de olykor megtalálják az embert ilyen kérések is!

Zsizsik további munkáit megnézheted facebook oldalán itt.

Fenti példáinkból is látszik, nem mindig fontos miből készül az ékszer, sokkal inkább az, hogyan!  Kedvet kaptál a meglepő alapanyagokhoz? Nézz körül mit tudnál felhasználni ékszerkészítéshez. Ha megvalósítottad ötleted, mutasd meg nekünk is!

Szeretnél egy igazán kreatív csapathoz tartozni? Csatlakozz 5letelő facebook csoportunkhoz itt!

 

<< Irány a webáruház

Kérdésed van? Szeretnéd elkészíteni, de elakadtál? Tekerj lejjebb és kérdezz! Örülünk ha válaszolhatunk! :)

Vissza az 5letelőbe >>

 

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus