Termékek Menü

> Filigrán virágos medál készítése

Filigrán virágos medál készítése

 

Memelye ismét belehúzott! Fantasztikus medált készített, amihez az alábbi ékszeralkatrészeket és gyöngyöket használta fel:

Filigrán virágos dísz
Bőr szál
Bőrvég
Delfinkapocs
Szerelőkarika
Türkiz gyöngy 8, 6 és 4 mm-es méretben
Szerelőpálca, bogyós

Először puhítsd meg a süthető gyurmát annyira, hogy ki tudd nyújtani. Készíts egy kb. 4-5 mm vastag, kb. 7 cm átmérőjű kört. Fektesd rá a filigrán alkatrész úgy, hogy  a középpontja kb. a gyurma palacsinta felső végétől 1-1.5 cm-re legyen. Egy késsel vágd körbe a képen látható módon, majd az alsó saroknál készíts lyukakat rá.

A használati útmutató szerint süsd ki a gyurmát. Ezután egy általad választott, kontrasztos színű akrilfestékkel fesd le, száradás után pedig nagyon finom csiszolópapírral csiszold fel a felületét. Így csak a mélyedésekben marad festék, kiemelve ezzel a mintát. Ha szeretnéd, most lakkozd le.

A fém filigrán virágot hajlítsd félbe, majd kicsit eltolva (a hajtásnál fogjuk átvezetni a fűzőszálat) ragaszd rá a medál alapra ékszerragasztóval. A legjobb ha súly alá teszed, vagy pillanatszorítóval, csipesszel összefogod a száradási idő alatt.

A bogyós szerelőpálcákra fűzz fel 1-1 szem tekla gyöngyöt, majd készíts rájuk biztonsági hurkot, így függeszd fel a gyurma alap aljára készített lyukakba. (Nem tudod hogy készzül a biztonsági hurok? Kattints ide, ennek az ékszernek az elkészítésénél megmutattuk!)

Már csak a fűzőszálakat kell átvezetned a filigrán medál hajtásán keresztül, végüket zárd le bőrvéggel, tegyél rá kapcsot, lánchosszabbítót (ha szükséges) és már hordhatod is a vadi új ékszeredet!

A leírásért és a képekért köszönet Memelyének. Eredeti blogbejegyzését  ide kattintva olvashatod el!

<< Irány a webáruház

Kérdésed van? Szeretnéd elkészíteni, de elakadtál? Tekerj lejjebb és kérdezz! Örülünk ha válaszolhatunk! :) 

Vissza az 5letelőbe >>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus