Termékek Menü

> Tökös nyaklánc készítése

Tökös nyaklánc készítése.

Memelye tökös nyaklánca készítése közben mutatja be nekünk, ő hogyan készíti az üveglencsés ékszereket. De mielőtt ennek ismertetésébe fognánk, lássuk a hozzávalókat:

- Üveg lencse (30 mm)
- Ékszerragasztó
- Akril lakkspray, Triple Gloss vagy 3D lakk
- Ragasztható medáltartó
- Fém levélke függő
- Bogyós szerelőpálca
- Lánc
- Szerelőkarika
- Delfinkapocs

Memelye a kinyomtatott mintát lefújja akril spray-vel, így fixálja a tintát a papíron. Száradás után ékszerragasztóval ráragasztja az üveglencsére a mintát. Száradás alatt csipesszel szokta összeszorítani a lencsét és a papírt, így kerüli el a buborék képződést.

Mivel ez az üveglencse nem kerül foglalatba, vastag kartonlapot ragaszt a mintás papír mögé, így téve ellenállóbbá az ékszert. Ezután már csak egy nyelves medáltartót ragaszt a hátoldará, így biztosítva a lencse felfüggeszthetőségét.

A nyaklánc egyedibbé tételéhez Memelye egy bogyós szerelőpálca végére hurkot készített, majd a szerelőpálca többi részét feltekerte egy vékony hengeres tárgyra (pl. hurkapálca). Ezt a kis indát egy levél függővel együtt szerelőkarikára fűzte, majd a medállal a kiválasztott láncra fűzte.

Memelye olyan kedves volt, hogy megosztotta velünk a tökös medál elkészítéséhez szükséges nyomtatható mintát, amit a blogján tudsz letölteni, ide kattinta!

<< Irány a webáruház

Kérdésed van? Szeretnéd elkészíteni, de elakadtál? Tekerj lejjebb és kérdezz! Örülünk ha válaszolhatunk! :) 

Vissza az 5letelőbe >>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus