Termékek Menü

Bohém ékszerszett - csináld magad lépésről lépésre!

Bohém ékszer készítése

Bohém ékszerszett készítése lépésről-lépésre

Ez az ékszerszett aztán biztosan nem marad észrevétlen! Minden mozdulatodat hűen követni fogja! Színeit mondhatjuk ősziesnek, de ha más színű velúrszálakból készíted el, bármelyik évszakban szemet gyönyörködtető viselet lehet!
 

A fülbevaló elkészítéséhez az alábbi alapanyagokra lesz szükséged:


A bohém fülbevaló elkészítése:

Bohém fülbevaló

 1. A hengeres bőrszálra hajlíts egy kb. akkora hurkot amekkorára a fülbevaló belső részét szeretnéd készíteni. A bőrszál hosszabb végét tekerd körbe a hurok körül, hogy egy csavart mintát kapjál.
 2. Vágd a bőrszál végeit méretre úgy, hogy kb. 1-1 cm szabad vég maradjon, erre kerül a bőrvég. A két szálat egy bőrvégbe rögzítsd!
 3. A bőrvég alatt keresztben átfutó bőrszálra szerelőkarikával rögzítsd a macaron medált, amire előbb ragaszd fel a kiválasztott mintás papírt, majd fedd be üveglencsével. A medál mindkét oldalát díszítsd!
 4. Vágj méretre két velúrszálat úgy, hogy kényelmesen körbeérje az imént elkészített fülbevaló díszt. A velúrszálak minden végére erősíts bőrvéget.
 5. A velúrszálakat és a korábban elkészített díszt a képen látható módon fűzd fel szerelőkarikára, amihez a fülbevaló akasztót is rögzíteni tudod.

A nyaklánc elkészítéséhez az alábbi alapanyagokra lesz szükséged:

A bohém nyaklánc elkészítése:

Bohém nyaklánc

 1. A 8 mm-es szerelőkarikákból annyit kapcsolj egymáshoz egy sorban 4 mm-es szerelőkarikával, amilyen hosszúra tervezed a nyaklánc elülső részét.
 2. Az első sor karika alá erősíts újabb sor 8 mm-es szerelőkarikát, fél sorral eltolva. Ennek a sornak 2 karikával rövidebbnek kell lennie mint az elsőnek.
 3. Vágd fel a velúrszálakat olyan hosszú darabokra, amilyen hosszú bojtokat szeretnél.
 4. Egy bőrvégbe 2 azonos szálú velúrszálat tegyél.
 5. Az elkészült bojtokat 4 mm-es szerelőkarikával erősítsd az alsó sor 8 mm-es szerelőkarikához. Minden karikába 2-2 bojt került.
 6. A bojtokat készítheted több színűre és akár több darabot is rögzíthetsz egy-egy szerelőkarikába!

A leírásért és a képekért köszönet Memelyének. Eredeti blogbejegyzését, részletes fázisfotókkal, ide kattintva olvashatod el!

<< Irány a webáruház

Kérdésed van? Szeretnéd elkészíteni, de elakadtál? Tekerj lejjebb és kérdezz! Örülünk ha válaszolhatunk! :)

Vissza az 5letelőbe >>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus