Termékek Menü

Faleveles nyaklánc készítése

Faleveles nyaklánc késztése

Ha ősz, akkor hulló falevelek. Naná, hogy Memelye ezt is ékszerkészítésre használta fel! Az életfás medál és a szép, színes falevél tökéletes kombó. Na de nem ilyen egyszerű a helyzet, van benne egy izgalmas csavar is!

A nyaklánc elkészítéséhez az alábbi alapanyagokra lesz szükséged:

A faleveles nyaklánc elkészítése:

  1. Első lépésként akril festékkel fesd le a medál fa motívumos oldalát. Száradás után a domború minta tetejéről töröld vissza a festéket, így előbukkan a medál eredeti színe.
  2. A medált, a fa mintával felfelé, fektesd a tüskés alapra. Keverj ki egy kevés műgyantát a használati utasításnak megfelelően, majd vékonyan vidd fel a medálra. Erre a lépésre azért van szükség, mert a festéket így fixáljuk a fém alapra, egyben szép csillogást is adunk neki. Hagyd a gyantát kötni 24 órán át.
  3. A lepréselt, száraz falevélre ragaszd rá az üveglencsét. Száradás után vágd körbe a falevelet a lencse mentén. Ragaszd bele a medál alapba.
  4. A medál felfüggesztéséhez használhatsz medáltartót, Memelye most nyolcas alakú kapcsoló elemmel függesztette fel a láncra. Ne felejts el a láncra kapcsot szerelni!

A leírásért és a képekért köszönet Memelyének. Eredeti blogbejegyzését, részletes fázisfotókkal, ide kattintva olvashatod el!

<< Irány a webáruház

Kérdésed van? Szeretnéd elkészíteni, de elakadtál? Tekerj lejjebb és kérdezz! Örülünk ha válaszolhatunk! :)

Vissza az 5letelőbe >>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus