Termékek Menü

> Ékszermatrica és süthető gyurma kombinálása

Így kombinálhatod az ékszermatricát  süthető gyurmával.

Tetszenek ékszermatricáink, de nem tudod mire használd? Zsizsik Judit ékszerszettje készítésekor kipróbálta és nagyon elégedett volt a végereménnyel!

Hozzávalók:

ékszertetoválás
masni függő
tányéros gyűrű alap
ezüstözött lánc - Zsizsik ezt használta
fimo soft
kapcsoló elem

Az elkészítése rém egyszerű. A süthető gyurmát belenyomkodod az alapokba, a tetejüket kissé domborúra alakítod. Ha úgy érzed ezt nehéz megoldanod, használj üveglencsét a gyurma alá (erről a technikáról ebben az 5letelő cikkünkben olvashatsz).

Ezután égesd ki a gyurmát (a fém alkatrészekkel együtt) a használati utasításnak megfelelően. Miután kihűlt, ellenőrizd a gyurmát, ha kiesik a foglalatból, rögzítsd ékszerragasztóval.

És most jön a lényeg! Vágd körbe a kiválasztott ékszermatrica motívumot. Fejjel, azaz mintával lefelé helyezd rá a gyurmáva, majd a tetejét finoman vizezd be az ujjaddal. Miután a papír teljesen benedvesedett még várj pár másodpercet, majd óvatosan emeld le a papírt. Kész is vagy! A minta átkerült a süthető gyurmára! Amíg teljesen meg nem szárad, ne nyúlj hozzá, mert megsérülhet!

Teljes száradás után lekenheted Fimo lakkal.

Ezután szerelőkarikával kösd össze a masnit, a kapcsoló elemmel, majd akaszd rá a nyakláncra és már hordhatod is az új ékszereidet.

<< Irány a webáruház

Kérdésed van? Szeretnéd elkészíteni, de elakadtál? Tekerj lejjebb és kérdezz! Örülünk ha válaszolhatunk! :) 

Vissza az 5letelőbe >>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus