Termékek Menü

> Horgonyos karkötő készítése

Horgonyos medálból karkötő!

Nagyon könnyen elkészíthető ez az igazán dekoratív karkötő, néhány alapvető ékszeralkatrészből és viaszolt szálból. A következőkre lesz szükséged:

Horgony medál
Bőrvég vagy szalagvég
Viaszolt szál
Kapocs
Szerelőkarika
Lánc (lánchosszabbítónak)

Készítheted antikolt bronz vagy ezüstözött kivitelben. Bármelyiket is választod, egyformán vonzó lesz miután befejezted. Készítheted egy, kettő, vagy akár több színből is.

Első lépésként vágd méretre a viaszolt szálakat. A karkötő mindkét oldalára számolj kb. 3x olyan hosszú szállal, mint amilyen hosszú darabot szeretnél fonni.

A horgony medál hurkos végébe fűzd be a félbe hajtott viaszos szálakat, figyelj, hogy hárommal osztható számú legyen!

Az így kialakult hurkon fűzd vissza a szálak végét, majd húzd meg hogy szorosan álljon.

A kényelmes fonáshoz rögzítsd az asztalhoz a medált, ehhez használhatsz maszkoló szalagot, vagy széles ragasztószalagot.

A szálakat válaszd szét színenként, ha több színnel dolgozol, majd kezdd el a hármas fonást. Mindig a szélén lévő szálakat tedd középre. Egyszer balról, egyszer jobbról.

 

Figyelj, hogy a fonásod szép egyenletes legyen!

 

Ha elérted a kívánt hossz, a szálak végét rögzítsd bőrvéggel, vagy szalagvéggel.

A horgony medál másik felére is rögzíts viaszolt szálakat. Itt a szárára kell hurkolnod, mivel a medál másik oldalán nincs hurok.

Ha végeztél ezen az oldalon is a fonással, ezt a végét is rögzítsd szalagvéggel vagy bőrvéggel. Szerelj rá kapcsot, szerelőkarikát és kész is van a karkötőd! Ugye milyen egyszerű volt?

Ha esetleg karkötőd túl rövid lett mert elszámítottad a viszolt szálak hosszát és nem tudtál elég hosszút fonni, használj 4-5 cm-es lánc darabot hosszabbítónak, így karkötőd hossza állítható lesz.

A képekért köszönet a diymakeit.com-nak.

<< Irány a webáruház

Kérdésed van? Szeretnéd elkészíteni, de elakadtál? Tekerj lejjebb és kérdezz! Örülünk ha válaszolhatunk! :) 

Vissza az 5letelőbe >>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus