Termékek Menü

Medúza fülbevaló készítése

Medúza fülbevaló készítése

Vicces nevű fülbevalónk elkészítéséhez az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:

8/0 vagy annál nagyobb üveggyöngy
Szemes szerelőpálca
Viaszolt szál
Virág alakú gyöngykupak
Golyós fülbevaló akasztó

A viaszolt szálat vágd fel kétszer olyan hosszúra, mint amilyen hosszú lógókat szeretnél. Mi kb. 12 cm-es szálakkal dolgoztunk. Úgy kalkulálj, hogy a felvágott szálakból két fülbevaló fog készülni. 3-4 darabbal számolj egy fülbevalóhoz, tehát összesen 6-8 darabra lesz szükséged.

A szálak végét vágd le éles szögben, így rá tudod húzni a gyöngyöket. Finoman bánj vele, ha elszöszölődik a vége, vágj le belőle ismét egy kis darabot. Fűzéskor a gyöngyöket óvatosan forgasd miközben a szálra húzod, így könnyeben rácsúsznak.

Minden szálra fűzz páros számú gyöngyöt. Mi 8 darabbal dolgoztunk. A szálak mindkét végére köss szoros csomót, a kilógó szálvéget pedig vágd le. Csomózáskor figyelj oda, hogy a szálak lehetőleg egyforma méretűek legyenek, hacsak nem szeretnél rakoncátlan medúzát, akinek minden lába más-más méretű. :)

Az elkészült gyöngyös szálnak így kell kinéznie. A gyöngyöket oszd ketté és húzd a szál két végére, a csomók mögé.

Az összes szálat készítsd elő ugyanígy. Fűzd fel rá a gyöngyöket, csomózd el a végüket. Ha színes medúzát szeretnél, variálhatod a szálak és a gyöngyök színét!

A virág alakú gyöngykupak könnyen formázható. Szirmait hajlítsd lefele. Legyél óvatos, ne hajlítgasd oda-vissza, mert akkor egy idő után eltörik.

Miután az összes virágszirmot behajlítottad, gyöngykupakodnak így kell kinéznie. Mint egy kis harangvirág. :)

Nyisd ki a szemes szerelőpálcán lévő hurkot, majd fűzd bele a viaszolt szálak felét. Ehhez először hajtsd félbe őket, a hajtásnál könnyen belehúzhatod a hurokba. Ezután fogóval zárd be a hurkot.

A szerelőpálcát fűzd bele alulról a gyöngykupakba.

A kiálló végére készíts hurkot, majd vágd le a felesleges drótvéget.

Szerelj rájuk fülbevaló akasztót és máris hordhatod az új fülbevalódat!
 

Természetesen az ötletet továbbgondolva, használhatsz más fűzőszálat (pl. fonott selyemszál), nagyobb méretű gyöngyöket!

<< Irány a webáruház

Kérdésed van? Szeretnéd elkészíteni, de elakadtál? Tekerj lejjebb és kérdezz! Örülünk ha válaszolhatunk! :) 

Vissza az 5letelőbe >>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus