Termékek Menü

> Minden amit az üveglencsés ragasztókról tudni akartál! A nagy ragasztó TESZT.

Mit, mire, mivel, hogyan ... Elmondjuk!

Állandó és visszatérő kérdés az üveglencsés ékszerek készítése (amiről már korábban itt írtunk), és a ragasztók használata. Milyen papírra milyen ragasztó?

Kezdjük a gyári, offset nyomtatású, 200 gramm körüli papírokkal (itt találod őket). Ezekhez a papírokhoz tökéletes megoldás a 3D lakk. Nekünk ezzel sikerült eddig a legszebb eredményt elérni, de természetesen más ragasztókkal is működhet.

A keményebb dió a saját nyomtatású papírok használata. Mivel minden nyomtató más, minden tintapatron más, illetve a piacon lévő különféle minőségű papírokkal is Dunát lehetne rekeszteni, mi most a saját eszközeinkre és alapanyagainkra vonatkozó tesztet tudunk nektek bemutatni. Az alábbiakat használtuk:

* HP tintasugaras InkJet nyomtató

* Victoria márkájú utángyártott tintapatron

* EZPrint Fotópapír 100g-os Matt

Mint láthatjátok átlagos minőségű eszközt és alapanyagokat használtunk, könnyen reprodukálhatjátok saját rendelkezésre álló eszközeitekkel, alapanyagaitokkal. És akkor lássuk hogyan szerepeltek ragasztóink.

3D lakk

Saját nyomtatású, vékony papíron nem a legtökéletesebb választás. Száradás után apró buborékok jelentek meg a papíron. Csak 200 g körüli, gyári offset nyomtatású papírokhoz ajánljuk.

Triple Gloss lakk

Tesztünkön nagyon jól teljesített, szép egyenletesre száradt, buborékok nélkül. Jó szívvel ajánljuk ezt a termékünket saját nyomtatású papírokhoz. A ragasztó oldószermentes, nem kell félni hogy  a nyomtató tintájával esetleg reakcióba lépne.

Extra erős ékszerragasztó

Oldószeres mivolta ellenére tökéletes eredményt értünk el vele! Szép, egyenletesre száradt, egyetlen árva buborék nélkül. Ez a legsűrűbb ragasztó a három közül, könnyű vele dolgozni.

Saját nyomtatású papírokhoz a fenti eszközökkel és alapanyagokkal, a Triple Gloss és az Extra erős ékszerragasztó termékeinket ajánljuk.

Nyomtatható mintaíveinket ide kattintva tudod megnézni.

Gyári, offsset nyomtatású papírokról írt üveglencsés ékszer tutorialunkat itt találod. 

Ha a fentebb felsorolt alapanyagoktól eltérőeket használsz, előfordulhat hogy az ékszerragasztó reakcióba lép a festékkel és elmossa azt. Ezt úgy tudod elkerülni, ha a nyomtatott mintára áttetsző öntapadós fóliát vagy széles celluxot ragasztasz, így szigeteled a nyomatot.

Másik lehetséges megoldás, ha a nyomtatott papírt vízbázisú ragasztóval pl. 3D lakk, triple gloss lakk vagy decoupage ragasztó, több rétegben előkezeled, vastag lakk réteget létrehozva rajta. A rétegek között mindig hagyj száradási időt! Ezután már használhatod az ékszerragasztót a lencse ragasztásához.

Ezzel az egyszerű trükkel elkerülheted a minta elmosódását!

<< Irány a webáruház

Kérdésed van? Szeretnéd elkészíteni, de elakadtál? Tekerj lejjebb és kérdezz! Örülünk ha válaszolhatunk! :) 

Vissza az 5letelőbe >>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus