Termékek Menü

> Sütőtök medál készítése süthető gyurmából

Élethű tök medál készítése süthető gyurmából.

Hidd el, ennek a medálnak az elkészítése sokkal-sokkal egyszerűbb, mint azt ránézésre gondolnád! Zsizsik Judit fantasztikusan részletes képekkel illusztrált leírást készített róla, amit velünk is megosztott. Az eredeti leírást itt találod.

Az elkészítéshez szükséged lesz az alábbi alapanyagokra:

– fimo soft sahara
– fimo soft mandarin
(a színeket kikeverheted fehér-barna illetve sárga-piros gyurmából is! Fimo Soft gyurmáinkat itt találod.)
bronz lánc (Judit ezt használta)
– bronz szerelőkarika
– bronz fejes szerelőpálca
– bronz szemes szerelőpálca

Első lépésként alufóliából gyúrj egy kicsit kisebb gombócot, mint amekkora tököcskét szeretnél. Vigyázz, az alufóliát ne nyomkodd kőkeményre!

A halvány barna és a narancssárga gyurmát is nyújtsd ki vékonyra. Az alufólia golyót vond be először a halványbarna, majd a narancssárga gyurmával. A felületét szépen simítsd el.

Formázd meg a bordázatot egy vastag tűvel, vagy gyurma formázó eszközeink segítségével.

A halványbarna gyurmából formázz kis kacsot a tetejére, ezt gyurmaformázó eszközeink segítségével szépen bele tudod dolgozni a kalapjába. Ezután egy éles késsel (a képen művészkést látsz), a tök felső 1/4-én körbe, cikk-cakk vonalban vágd végig a gyurmát. Fontos hogy ne emeld le az alufólia golyóról, csak vágd körbe! Vágd ki a szemét, száját, orrát, ezeket a részeked szedd ki.

Süsd ki a gyurmát a használati utasításnak megfelelően. Most már leveheted a kalapját, ha nem sikerült teljesen átvágni a gyurmát, tedd meg most! Ezután óvatosan, szintén a kés segítségével szedegesd ki az alufóliát.

 

Hogy nyakláncként hordani tudd, szúrd át a tök alját, a lyukon fűzz át egy talpas szerelőpálcát. A pálca végére hajts hurkot. A kalapjába is fúrj lyukat, ezen pedig egy szemes szerelőpálcát fűzz át, aulról. A két hurkot kapcsold össze, majd a tetejére is készíts egy hurkot, ennél fogva tudod majd felfüggeszteni a kiválasztott láncra.

<< Irány a webáruház

Kérdésed van? Szeretnéd elkészíteni, de elakadtál? Tekerj lejjebb és kérdezz! Örülünk ha válaszolhatunk! :) 

Vissza az 5letelőbe >>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus