Termékek Menü

> Tollas nyaklánc süthető gyurmából

Süthető gyurmából készült tollak

Ha nehezen találsz ízlésednek megfelelő nyakláncot, csinálj magadnak! Ehhez mutatunk most egy egyszerű, gyors ötletet. Az alábbi alapanyagokra lesz szükséged hozzá:

Süthető gyurma
Gyöngyök
Fejes szerelőpálca
Lánc
Szerelőkarika
Kapocs
Fogó
Vágó eszköz
Gemkapocs vagy fogpiszkáló
Nyújtó rúd

Nyújts ki két szín süthető gyurmát kb. 2-3 mm vastagra. A vágó szerszámmal alakítsd ki a toll (vagy levél) formát, távolítsd el a felesleges süthető gyurma darabokat. Ha nem megy a szabadkézi vágás, készíthetsz sablont papírból. Ezt fektesd rá a kinyújtott süthető gyurmára és vágd körbe.

A kiegyenesített gemkapoccsal, vagy a fogpiszkálóval alakítsd ki a toll textúráját. Először húzd meg  a közepén végig húzódó mélyedést, majd onnan kiindulva a ferdén kifelé futó kis vonalakat.

A toll tetejjére szúrj lyukat a gemkapoccsal vagy fogpiszkálóval. Ide fogod belefúzni a szerelőkarikát.

Ezután süsd ki a gyurmát a csomagoláson található utasításnak megfelelően. Figyelj oda rájuk, nehogy megégjenek!

Miután kihűltek, lekenheted őket lakkal (opcionális, nem kötelező).  Most készítsd elő a nyakláncot. Szerelj egyik végére kapcsot, a másik végére tehetsz lánchosszabbítót.

Az elkészült tollak tetején lévő lyukba fűzz be egy-egy szerelőkarikát és zárd be. Vegyél elő egy nagyobb méretű szerelőkarikát, fűzd fel rá a tollakat. Díszítheted még további függő díszekkel, amiket gyöngyökből és fejes szerelőpálcából készíthetsz el. Ehhez találsz segítséget ebben az 5letelő cikkben, ami a fejes szerelőpálcák használatáról szól.

A medál felfüggesztéséhez szükséged lesz egy bújtatós medáltartóra vagy még egy szerelőkarikára, ennél foga fűzd fel a korábban elkészített nyaklánc alapra.

Képek forrása: thecraftedsparrow.com

Romantikus, egyszerűen és gyorsan elkészíthető nyaklánc, amit minden korosztály viselhet. :)

Alapanyagainkból te is könnyen elkészítheted!

<< Irány a webáruház

Kérdésed van? Szeretnéd elkészíteni, de elakadtál? Tekerj lejjebb és kérdezz! Örülünk ha válaszolhatunk! :) 

Vissza az 5letelőbe >>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus