Termékek Menü

> Üveglencsés ékszer készítése Tutorial

Üveglencsés ékszer

Üveglencsés ékszert sokféle módon készíthetsz. Hogy neked éppen melyik fog beválni, ezt sajnos nem tudjuk megjósolni. Próbálj ki minél többet, hogy kitapasztald a te alapanyagaidhoz melyik a legmegfelelőbb.

Szükséged lesz:
Valamilyen ragasztó anyagra, ez lehet lakk vagy ragasztó. Mi 3D lakkot használtunk.

Ragasztók, lakkok


Mintalyukasztó

Mintalyukasztók

Üveglencse

Mintás papír

Tányéros ékszeralkatrész  medál alap, gyűrű alap, fülbevaló alap  stb.

A mintás papírból kivágtuk mintalyukasztóval a kiszemelt mintát. Mielőtt kivágod, tedd a papírra a lencsét, így láthatod hogyan is fog majd kinézni az elkészült ékszered. Ez alapján könnyen eldöntheted hol szeretnéd kivágni a papírból a mintát. Ha nincs mintalyukasztód, rajzold körbe a lencsét ceruzával és ollóval vágd körbe.

A papír közepére tettünk a 3D lakkból. Hogy pontosan mennyit, azt nem lehet megmondani, függ a lencse méretétől, a papír vastagságától, a ragasztó konzisztenciájától. Inkább több legyen elsőre, mint túl kevés!

A lencsét felülről rátettük a ragasztós papírra, majd finoman rányomtuk az ujjunkkal. Így a ragasztó szétterült a lencse és a papírlap között. Ha túl sok a ragasztó, oldalt kifolyik. Ez nem baj, óvatosan töröld le. Ezzel a nyomásos technikával elkerülhető a légbuborékok képződése, mivel a ragasztó oldalra terül és kiszorítja őket.

Miután megszáradt, beleragasztottuk a foglalatba.

Sok-sok ékszert készítettünk ezzel a technikával, van amelyik 2-3 éves és semmi baja!

További ékszerkészítési ötletek 5letelő oldalunkon! Ha az ékszerkészítési alapanyagokról szeretnél olvasni, látogasd meg CSI-KOS oldalunkat!

Vissza az 5letelőbe >>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus