Termékek Menü

Angyali Álom álomfogó fülbevaló készítése

Angyali Álom álomfogó fülbevaló elkészítése lépésről-lépésre

Készítsd el Te is ezt a csodálatos álomfogó fülbevalót lépésről-lépésre leírásunk alapján! Ha ezt a fülbevalót viseled, garantáljuk hogy nem maradsz észrevételen. Csak győzd begyűjteni az elismeréseket!

Elkészítéséhez az alábbi alapanyagokra lesz szükséged:

A fűzőszálat, fonalat kezdd el rácsomózni a kulcskarikára a makramézásból ismert lapos csomóval. Ha nem ismered ezt a fajta csomózást katt ide: Videó a lapos csomó készítéséről.

Ha esetleg még azelőtt elfogy a fonalad, hogy körbe érnél a karikán, semmi pánik. Az utolsó csomóhoz tegyél ragasztót, vágd le a szálvégeket és kezdj el egy újabb szállal csomózni.
 

Folytasd a csomózást addig, amíg teljesen körbe nem érsz a karikán. Az utolsó csomót rögzítsd egy pici ékszerragasztóval. A felesleges szálvégeket meghagyhatod, ha kellően hosszúak a függők elkészítéséhez. Ha túl rövidek, akkor vágd le őket!

é

A fűzőszáladat fűzd be tűbe és a képen látható módon kezdd el kialakítani az álomfogó belső részét. 

Ne pánikolj! Nem kell tökéletesnek lennie! :) Ha elégedett vagy a kialakult mintával, a karika azon részén csomózd el a fonalat, ahol a lapos csomózást is abba hagytad. Ha sikerül, akkor ezt a csomót az első fonalvég mellé, a karika oldalára, attól kb. 1 centiméterre készítsd el. Nézd meg a következő képet, hogy megértsd erre miért van szükség!

A függő díszek kialakításához három ilyen fonal párra lesz szükség. Ebből egyik a lapos csomók vége, második a középső dísz vége. Ha neked nem így sikerült, semmi gond! Ha túl rövidek voltak a fonalvégeid, vagy a középső rész kialakításakor nem sikerült a megfelelő helyre vinned a szálvégeket, akkor csomózás után vágd le őket.
A tűvel fűzz fonalat a megfelelő helyre, csomózd meg és vágd kb. 15 cm hosszúra.

Most foglalkozzunk a tollakkal.
Vágj ki egy filc darabból kettő hold alakot. A hold kisebbik íve akkora legyen, mint a fonallal bevont karika külső része.

Rendezd el a tollakat a filc holdon és ragaszd oda őket.

Vágd le a filchold ívén túl lógó toll szárakat.

A tollas filcholdat ragaszd fel a karikára a képen látható módon. Ez lesz a fülbevaló hátoldala.

Most így néz ki a fülbevaló eleje.

A lelógó szálakat díszítheted gyönggyel. Akár a teljes szálra fűzhetsz (különböző méretű) gyöngyöket, vagy a képen látható módon díszítheted strasszal, flitterrel, kabosonnal.

A karika felső részén vezess át egy kb. 20 centiméter hosszú drótszálat. Ezt a drótszálat úgy igazítsd el, hogy két tíz centiméteres drót álljon ki a karika tetejéből. Ehhez fogjuk majd rögzíteni a fülbevaló akasztót.

A fülbevaló akasztó rögzítése előtt, ezt a drótszálat díszítheted gyöngyökkel. Ha ezt teszed, mindkét drótszálat fűzd át a gyöngyökön.

A két drótszálból készítsd biztonsági hurkot, majd erősítsd rá a fülbevaló akasztót és kész is vagy az egyik fülbevalóval!

Nem tudod hogyan kell biztonsági hurkot készíteni? Ebben a cikkünkben megmutatjuk: Fürtös fülbevaló készítése

Ugyanígy készítsd el a fülbevaló párját is!

==> TIPP! Ha nyakláncot is szeretnél a fülbevalódhoz, készíts egy harmadik függőt és fülbevaló akasztó helyett medáltartót tegyél rá! 

Az ékszert és a fotókat készítette: Hum-Kovács Hermina
Hermina facebook oldala: Mione 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus