Termékek Menü

Aszimmetrikus álomfogó fülbevaló készítése

Aszimmetrikus álomfogó fülbevaló készítése

Ha kedveled a szokatlan ékszereket, ez a leírás neked készült! Lépésről-lépésre útmutatónk alapján Te is könnyen elkészítheted ezt az Aszimmetrikus álomfogó fülbevalót! Gyors és látványos!

Elkészítéséhez az alábbi alapanyagokra lesz szükséged:

A szerelőpálcát rögzítsd a karika kapcsoló elemre, a képen látható részre. Ha szemes szerelőpálcát használsz, nyisd ki a hurkot és fűzd bele a karikát. A karika másik oldalán pedig tekerd körbe egyszer a szerelőpálcát. A felesleges drótvéget vágd le.
Ha fejes szerelőpálcát használsz, a szabad végére készíts egy hurkot, innentől kezdve ugyanúgy dolgozhatsz vele mint ahogy a képen látod.

Ezután vond be fonott selyemszállal a karika kapcsoló elemet.
A fonalat csomózd rá a karikára, majd haladj a csomókkal amíg teljesen körbe nem értél a karikán. Bevonhatod a karikát a makramézásból ismert lapos csomóval is. (Erről részletesen az Angyali Álom Álomfogó fülbevaló készítése cikkünkben írtunk.) 

Fogj össze 2-3 darab madártollat, és vékony ékszerdróttal tekerd körbe a szárát, majd fogasd oda a selyemszállal bevont karika kapcsoló elemhez. A karika azon részére tedd, ahol a keresztbe rögzített drót egyik vége van.
A drótot fedd el egy réteg fonott selyemszállal.

A vékony ékszerdrótot tekerd és hurkold át többször, több irányból a karika kapcsoló elem és a rajta keresztbe rögzített drót között.

Készítsd el a függő díszeket. Szerelőpálcákra fűzz gyöngyöket, akassz rájuk toll függő díszeket, majd fűzd őket egy nagyobb szerelőkarikára. A szerelőkarikát rögzítsd a toll mellé. (Fűzd be a fonott selyemszálak közé.)

A tollak fölé ragassz egy kabosont a karika kapcsoló elemre. Ez a lépés opcionális, elhagyható.
Egy kis szerelőkarikát fűzz a fülbevaló felső részén a selyemszálba és rögzítsd hozzá a fülbevaló akasztót.
Készítsd el a fülbevaló párját!

TIPP! Ha a fülbevalókhoz passzoló nyakláncot is szeretnél, készíts egy harmadik fülbevalót, de fülbevaló akasztó helyett medáltartót tegyél rá, vagy egyszerűen fűzz láncot a tetején lévő szerelőkarikába. :)

Az ékszer és a képek elkészítéséért köszönet Purczeld Ilonának.
Ilona facebook oldala: Pink & Gray
Ilona Instagram oldala: @pinkandgray.design , https://www.instagram.com/pinkandgray.design/

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus