Termékek Menü

CSI-KOS Gyöngyökről általában

Gyöngyök... amire ujjbegyeidnek szüksége van

Bármire felerősíthetőek a textilszáltól a papírig. Nem feltétlenül kell rávarrni valamire, elég csak odatűzni (mint a viktoriánus korban), vagy ragasztani. Szerencsére ma már végeláthatatlan változatosságban áll rendelkezésre gyöngy a különféle ékszerkészítési technikákhoz, beltéri díszítésekhez, divatruhákhoz és textilekhez. Különféle méretben, színben, alapanyagban, minőségben.
A gyöngyök mindig is fontos szerepet játszottak az emberiség történetében. Nélkülözhetetlennek bizonyultak a történészeknek abban, hogy megismerjék és megértsék a különféle emberi kultúrák fejlődését. A gyöngyök egyfajta státusz szimbólumot jelentettek, sőt fizetőeszközként is használták. Természetesen mindig is a művészet és szépség kifejezői voltak. Igen hosszú ideje ékszerekhez is alapanyag.
Az ékszerkészítés már nem csak a profi ékszerészek kiváltsága, egyre több ember életébe lép be. Ennek az egyre növekvő alapanyag éhségnek köszönhetően ma már hihetetlen mennyiségben és változatosságban érhetőek el a különféle ékszeralkatrészek, melyeket gyöngyökkel kombinálva egyedi ékszereket készíthetünk. 

Tartalomhoz tartozó címkék: csi-kos