Termékek Menü

CSI-KOS Ékszeralkatrészek Fülbevaló alkatrészek

Fülbevaló alkatrészek

avagy milyen szép lehet a fülbevalód?

A fülbevaló alkatrészek egy elég tág fogalom. Tulajdonképpen magába foglal minden darabot, amit egy fülbevaló elkészítésekor használsz. Fülbevaló alapok, fülbevaló akasztók, fülbevaló kapcsoló elemek, bedugós és csavarós fülbevaló alapok, stb.
Végtelen formában léteznek fülbevaló alkatrészek, sőt akár saját magad is kinevezhetsz annak bármilyen alkatrészt, amit tudsz ilyen funkcióban használni.

Fülbevaló akasztók
A fülbevaló akasztóknak is számos fajtájuk létezik. Tulajdonképpen ez az az alkatrész, aminek segítségével az ember a fülébe erősíti a fülbevalót. Osztályozhatjuk a stílusuk és alapjuk alapján is.

Bedugós fülbevaló akasztó
Ez a fajta akasztó tulajdonképpen egy pálca, amit a fülben lévő lyukba lehet dugni, a hátoldalon pedig egy másik alkatrész (általában pillangó hátlap, vagy szilikon záró elem) segítségével lehet rögzíteni. A bedugós fülbevaló akasztó mindkét eleme igen változatos formában létezik.
Az elülső rész lehet lapos, kristályokkal díszített, mintázott fém, tányéros illetve egyéb módon dekorált. A hátlap lehet a szokásos pillangó, egyszerű kúp, vagy szélesebb, gazdagon díszített hátlap.

Csavaros és csiptetős fülbevaló akasztó (klipsz)
Azoknak az embereknek ajánlott, akinek nincs kilyukasztva a fülük. Ezt az akasztó rá lehet csiptetni, csavarozni a fülre. Általában a csiptető alatt található rajta egy hurok, amire rögzíthetjük a díszeket.

Áthúzós fülbevaló akasztó
Egy vékony, hosszú láncból és egy vékony egyenes pálca részből áll. A lánc másik végén hurok található. A pálca rész segítségével lehet keresztülhúzni a fülön lévő lyukon. Egyszerű díszeket használj hozzá, hiszen maga az akasztó is igazán szemet gyönyörködtető a hosszú lánccal, és nagyon szépen himbálódzik minden egyes mozdulatnál.
Igazán kényelmes viselet, hiszen nem egy kemény, hanem flexibilis dolog van az ember fülében.

Díszes fülbevaló alapok
Mindegyik szép darab, és használatakor mindenki profinak érzi magát. Fajtái szinte tényleg végeláthatatlan mennyiségben állnak rendelkezésre, az egészen egyszerűtől az igazi mestermunkákig. Segítségükkel hihetetlen változatosságú darabokat készíthetsz.

Gyűrűs fülbevaló alapok
A gyűrűs fülbevaló alapok általában karika alakúak, de előfordulnak más formában is. A gyöngyöket egyenesen a gyűrűre lehet fűzni, vagy lelógatni róluk. Fém fűzőszálak és láncok szintén rádolgozhatóak az egyedi dizájn érdekében.

 

 

Francia kapcsos fülbevaló alapok
Rendkívül biztonságos alkatrész. Egy kis rugós pecekkel záródik. Legelterjedtebb formája a tányéros francia kapcsos fülbevaló alap, amit többek között üveg lencsés ékszerként lehet hasznosítani.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: csi-kos