Termékek Menü

CSI-KOS Ékszeralkatrészek T kapcsok

T kapcsok

Felhasználási és tárolási tippek


A T kapocs egy két darabból álló alkatrész, aminek 1-1 darabját az ékszer két végéhez kell erősíteni. A kapocs egyik részén van egy nagyméretű lyukas elem (lehet kör, szögletes, ovális, vagy bármi más forma). A másik fele egy T elem. A T elemet a "lyukas" részbe kell illeszteni, így kapcsolódik egymáshoz az ékszer két vége.

Az ovális és négyzet alakúak könnyebben ki- és bekapcsolhatóak, egyben biztonságosabbak is mint a kerek T kapcsok.

A T kapocs az egyik legnépszerűbb ékszer kapocs fajta, magas fokú funkcionalitása és változatos, a kompozíciókhoz jól illeszkedő megjelenési formái miatt. Könnyű ki- és bekapcsolni, mint fentebb is írtuk, ez különösen hasznos, ha nincs időd vagy türelmed az apró rugós kapcsokkal bajlódni. Határozott de egyben attraktív megjelenésű kapocs fajta.

Végek eldolgozása T kapoccsal
T kapocs használatakor mindig a szokásosnál lazábbra készítsd az ékszer végét. A T kapocs ki- és bekapcsolásakor szükség van egy kis "mozgékonyságra", hogy a T rész könnyen behelyezhető legyen a kapocs ellenoldalán lévő nyílásba. Arra is figyelj, hogy a T kapocs mellett ne legyenek túl nagy gyöngyök, amik akadályozhatják a kapocs szabad mozgását fel- és levételkor.

T kapcsok vásárlása és tárolása
Fontos, hogy mindig szettben vásárold! A T kapocs részeit egymáshoz tervezik. Néha ha a T rész akár csak 1 mm-rel rövidebb, a kapocs nem tart elég biztonságosan.
Ez egyben azt is jelenti, hogy a vásárolt szetteket soha ne keverd össze, mindig fajtánként/darabonként szortírozva tárold.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: csi-kos