Termékek Menü

Csináld magad ékszertartók

Ékszertartók amiket ti készítettetek!

5letelő facebook csoportunkban feltettük a kérdést, ki milyen ékszertartóban tárolja elkészült ékszereit. Az alábbiakban nem a netről összeollózott ötleteket találsz, mindet csoporttagjaink készítették!

Tóth Hajnalka ezt írta az általa készített ékszertartókról:

"Igazából borzasztó egyszerű az elkészítése. Két fajtát is csináltam már, leírom mindkettőt.

 1. Mind kettőhöz szükséges egy fényképkeret. Az a típus, amiből ki lehet venni az üveget és a hátlapot, bármilyen háztartásai/barkács boltban be lehet szerezni fillérekért. Mérete mindegy, amennyi helyre van szükség, aszerint kell választani. Az egyiknek kivettem az üvegét és a hátlapot is, és csak a keretet hagytam meg. Hátulról (ahol a keretnek van egy kis bemélyedése, ahova az üveget kell illeszteni) rögzítettem rá a fülbevaló tartó szálakat. Attól függ, mennyire merevet akarunk csinálni, lehet választani pl hurkapálcát, vagy valamilyen madzagot, szalagot. Én az elsőt hurkapálcával csináltam, egyszerűen feltűztem őket a keret hátuljára lapos fejű rajzszöggel. A madzagos/szalagos megoldás annyiból macerásabb, hogy a szál enged az ékszerek súlyától, így jó szorosra kell húzni. Apró szögeket ütöttem oda, ahova a szálakat szántam, és arra tekertem/kötöttem fel őket. Az így kapott keretnek ugye nincs háta, így adott helyre téve nagyon mutatós lehet (pl el tudnám képzelni egy kicsi festőállványon) Az enyém a falon volt.
 2. A másik verziónál kendermadzagot használtam. Kiszedtem az üveget, hátlapot. A hátlapon keresztbe tekertem a madzagot és hátul jó szorosan megkötöttem, aztán ment vissza a keretbe. Így a szál a keret és a hátlap közé szorul, nincs szükség tűzésre, ragasztásra, nem csúszkál el :) Persze ehhez olyat kell választani, amibe szépen illeszkedik a hátlap.

Gondoltam arra is, hogy lefestem a hátlapot, vagy ragasztok rá valamilyen képet, fotót, de aztán meggondoltam magamat, így sokkal szebb, hiszen a fülbevalók is díszítik :)
Az első fotó a hátlap nélküli, a második a hátlapos, második verzió.
Remélem, érthetően fogalmaztam, kicsit terjengős lett, meg így leírva nem biztos, hogy minden teljesen világos :)"

Képkeret ékszertartó

Szerintünk teljesen világos, köszönjük Hajnalka! :)

Raveloson Andrea (SoadyArt) Ikea képkeretes ékszertartói

Andy nem bonyolította túl a dolgot. Vett két Ikeás fehér képkeretet. Fehér kartont a keretnek megfelelő méretűre vágott és beleragasztotta. A kartonba lyukakat vágott, ezekbe rögzíti az üveglencsés fülbevalókat, gyűrűket. Jelszó: nem kell túlbonyolítani! :)

Ikea képkeret ékszertartó

Ikea képkeret ékszertartó 2

Képekért és ötletért köszönet SoadyArt-nak.

Kozma Zsanett ékszertartója bor kedvelőknek

Zsanett az ékszertartóját így készítette:

 1. "Vettem egy 30*30-as festővásznat, ami keretre van feszítve (Jysk)
 2. Lefestettem a fallal megegyező színre, de csak azért mert a festésből még maradt festék :)
 3. Kiraktam egy körülbelüli mintát a dugókból, majd felragasztottam őket egyesével, ragasztópisztollyal
 4. Az alsó sorba egy pár darabot a rövidebb oldalával ragasztottam fel
 5. Rövidáru boltban vettem szalagot és gombokat, amiknek a hátuljára rajzszöget ragasztottam
 6. A rajzszöges gombok segítségével rögzítettem a szalagokat a dugókra (előtte belőttem a fülbevalók mérete alapján a szalagok közötti távolságot)
 7. Vasboltban vettem kis kampókat, amiket szintén lefestettem a falfestékkel
 8. A kampókat betekertem a rövidebb oldalával felragasztott dugókba
 9. Mivel még mindig maradt 1-2 rajzszeges gombom, azokat beszúrtam az alsó sorban lévő dugók végére, „biztos jó lesz még valamire” alapon

Nem maradt más hátra, mint feltölteni. És nyakláncból még nem is fért el mind..."

Borkedvelő ékszertartó

Aki szereti a bort, annak nem nehéz egy ilyen fali ékszertartóhoz összegyűjteni a hozzávalókat! Ha te nem tartozol ebbe a csoportba, biztos vagyok benne hogy a családban, ismerősi körben találsz valakit aki tele van felesleges borosüveg dugókkal és szívesen neked adja!

Romantikus ékszertartó

Az egész úgy kezdődött, hogy összetört egy tükör. A kerete viszont csodaszép indás-leveles volt, kinek lett volna szíve kidobni! Ilusnak sem volt, ezért ékszertartót készített belőle.

A módszer ugyanaz, mint Tóth Hajnalka hátlapos ékszertartójánál. A keretbe méretre vágott kartonlapra szalag csíkok kerültek, erre lehet felakasztani az ékszereket. Mivel ez egy cuki kislánynak készült, színes pillangók is díszítik a keretet!

Romantikus ékszertartó

 

Vintage ékszertartó tálca

Memelye egyszerű lapos dobozokat alakított át ékszertartó tálcákká. A tőle megszokott stílus, maximális profizmussal megvalósítva. :)

A dobozokba festés, lakkozás, fém fogantyú és láb felszerelés után kis párnácskák kerültek, amik közé be lehet bújtatni az üveglencsés fülbevalót, gyűrűt.
 

Ékszertartó tálca 1

Elkészítéséről a részletes leírást olvashatsz, vagy akár meg is vásárolhatod ha nincs kedved, időd elkészíteni.
Ékszertartó tálca készítése
Ékszertartó tálca rendelés

Neked is van saját készítésű ékszertartód? Csatlakozz 5letelő facebook csoportunkhoz, és posztold ékszertartódat! Te is bekerülhetsz ebbe a cikkbe!
Irány az 5letelő facebook csoport!>>

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus