Termékek Menü

Rózsaszín sellős ékszerszett

Rózsaszín sellős ékszerszett

Szuper gyorsan elkészíthető, szuper elragadó ékszerszett. Elkészítését lépésről-lépésre, részletesen bemutatjuk.

Elkészítéséhez az alábbi alapanyagokra lesz szükséged:

 

Első lépésként ragaszd a sellő kabosonokat a fülbevaló alapba. Használj hozzá ékszerragasztót!
Tegyél egy csepp ragasztót a fülbevaló alapba, majd nyomd bele a sellő kabosont. Nem kell sok ragasztó, csak egy kis pötty! Ha sokat teszel a fülbevaló alapba, a kaboson széleinél ki fog folyni. Ha esetleg ez történik, fültisztító pálcikával vagy papírtörlővel töröld le a felesleget.

 

 

Készítsd el a karkötőt.

Készítsd elő a hozzávalókat. Mérd meg milyen hosszú karkötőre lesz szükséged. Egy átlagos karkötő hossza 17-18 cm. (Ha ajándékba készíted és nem tudod a megajándékozott pontos méretét, tegyél lánchosszabbítót a kapocs ellentétes oldalára.)
Hogyan tudod kiszámolni milyen hosszú láncokra lesz szükséged a karkötő elkészítéséhez? Mérd meg a kapcsolóelem és a kapocs hosszát. Add hozzá a kapcsolóelem és a kapocs két oldalára kerülő szerelőkarikák átmérőjét, majd ezt az összeget vond ki a teljes karkötő hosszából.
Példa: Kapcsolóelem szélessége hurkokkal együtt 16 mm, delfinkapocs mérete: 12 mm ez összesen 28 mm. A 4 darab szerelőkarika átmérője 20 mm. Tehát a teljes karkötő hosszából (170 mm) 48 mm-t kell kivonni. Ez 122 mm. Ezt kettővel elosztva megkapjuk mekkora láncdarabokra van szükségünk, ami 61 mm. Valószínűleg nem fogsz tudni pont ekkora láncdarabot levágni, ez nem gond. Vágd 1-2 mm-el hosszabbra.

 

A kapcsolóelembe ragaszd bele a bele illő sellő kabosont. Tegyél egy csepp ragasztót a kapcsolóelembe, majd nyomd bele a sellő kabosont. Nem kell sok ragasztó, csak egy kis pötty! Ha sokat teszel a kapcsolóelembe, a kaboson széleinél ki fog folyni. Ha esetleg ez történik, fültisztító pálcikával vagy papírtörlővel töröld le a felesleget.

A kapcsolóelem két oldalán lévő hurokba szerelőkarikával erősítsd fel a két láncdarabot.

Az egyik lánc végére szerelőkarikával erősítsd fel a delfinkapcsot. Használj dupla szerelőkarikát hogy extra tartós legyen!
A másik láncvégre is tegyél egy dupla szerelőkarikát. Ebbe tudod majd belekapcsolni a delfinkapcsot. 
TIPP! Ha nem tudod előre a karkötő pontos hosszát, a másik láncdarab végére tegyél egy 4-5 cm hosszú lánchosszabbítót.

 

Készítsd elő a nyaklánchoz szükséges alapanyagokat. 

Vágj le egy olyan hosszú lánc darabot, amilyen hosszúra a nyakláncodat szeretnéd. Készíts elő hozzá egy delfinkapcsot és két dupla szerelőkarikát, valamint a medált a bele illő sellő kabosonnal együtt.
Ha a medál tetején lévő akasztón lévő lyuk a medál síkjával egy vonalba esik, a felfüggesztéséhez szükséged lesz medáltartóra vagy szerelőkarikára.

A medál alapba ragaszd bele a bele illő sellő kabosont. Tegyél egy csepp ragasztót a medál alapba, majd nyomd bele a sellő kabosont. Nem kell sok ragasztó, csak egy kis pötty! Ha sokat teszel a medál alapba, a kaboson széleinél ki fog folyni. Ha esetleg ez történik, fültisztító pálcikával vagy papírtörlővel töröld le a felesleget.

lánc egyik végére szerelőkarikával erősítsd fel a delfinkapcsot. Használj dupla szerelőkarikát hogy extra tartós legyen!

A láncra fűzd fel a medált.

A lánc szabad végére is tegyél egy dupla szerelőkarikát. Ebbe tudod majd belekapcsolni a delfinkapcsot. 
TIPP!  Dupla szerelőkarika helyett a szabad láncvégre tehetsz lánchosszabbítót is!

 

Kész is van a teljes sellős szetted!

 

 

Az ékszert és a fotókat készítette: Hum-Kovács Hermina
Hermina facebook oldala: Mione

Tartalomhoz tartozó címkék: okosblog
blog comments powered by Disqus